Passos a seguir per fer un porjecte amb el windows movie maker:
1) Importar al programa Windows Movie Maker amb els vídeos, així com l'arxiu de la música de fons, en format MP3.
2) Els vídeos s'inclouen al muntatge arrossegant-los amb el ratolí, i retallant-los per davant o per darrera fins a tenir el clip desitjat.
3) Aleshores vaig incloure els Efectes a cada clip i les Transicions entre clips. Els podeu trobar al menú "Eines" o amb els botons d'accés directe.
4) A continuació vaig incloure els títols i crèdits. També els trobareu al menú "Eines". Cal seleccionar el tipus de títol o crèdit i escriure el text. El programa ja té predefinits una animació, lletra, color, etc. que podem canviar.
5) Una vegada més, només cal arrossegar l'arxiu sobre la barra "Àudio/Música", en el moment que volem que comenci, i fer els efectes desitjats (retallar, fer faders d'entrada o sortida, assegurar que coincideix amb les imatges, etc.). Si volem que no se sentin les veus del vídeo, cal emmudir-les amb el botó dret del mouse. El segon porjecte el vaig realitzar trinat primer la música i les imatges i seqüències intrroduïdes anaven en funció d'aquesta.
6) Ara només cal desar el projecte, i "Publicar la pel·lícula". Tot i que és recomenable fer-ho mentres treballes ja que és un programa que és penja amb facilitat.
7) Com que la pel·lícula la guarda en format .wmv, haurem de convertir-la a un format que Youtube accepti.
8) Un cop tenim l'arxiu, cal pujar-lo a Youtube i obtenir el codi embed per publicar-ho al bloc.
Els dos projectes d'edició de windows un a classe i l'altre a casa:
Un wiki és un entorn col·laboratiu, que permet l'edició immeditata de contingut web des del propi avegador, gràcies a una gran simplicitat d'ús. Les característiques dels wikis, posen en qüestió la noció clàssica d'autoria d'una obra, atès que el contingut és dinàmic i generat per la comunitat.
Caracteristiques dels wikis:
Els Wikis són democràtics.
Els Wikis incorporen la noció de contingut dinàmic en contínua actualització.
La tecnologia Wiki promou l'escriptura.
Els Wikis faciliten l'autoria distribuïda de documents públics.
Els Wikis amplifiquen la interacció.
Els Wikis promouen la negociació.
Els Wikis faciliten l'edició col·laborativa i oberta.
Els Wikis generen patrimoni cultural col·lectiu durable.
Els Wikis promouen el voluntariat.
Els Wikis i l'anonimat responsable.
Diferencies entre blocs i wikis:
Bloc:
Individual
Estàtic
S'estructura en paginesindexades per dates o etiquetes visibles en els laterals.
És coronològic. Les entrades s'ordenen en ordre invers de les més noves a les més velles.
És presenta en mode pergamí.
S'estableix una interacció externa mitjançant els comentaris. L'autor o autors del bloc ineteractuen amb els visitants a travès dels comentaris creant una comunitat de bloggers en alguns casos.
Wikis:
Col·lectiu
El contingut és dinàmic es troba en continua revisió.
S'estructura en pagines indexades en el menu lateral.
És intemporal. Pateix modificacions relacionades amb el contingut però no amb el temps que perd importància.
És presenta en mode pàgina.
S'estableix una interacció interna entre els usuaris editors
- Els ordinadors són, bàsicament, màquines per fer càlculs, però, amb el temps, han esdevingut màquines per comunicar-nos.
-Ted Nelson, va elaborar un projecte anomenat "Xanadu" que era com una xarxa d'Internet 30 anys abans tot i que no va tingué èxit va donar lloc a diverses innovacions, com l'aparició dels termes "hipertext", que designa el nou model de la informació relacionada, i "hipermèdia", quan, a més a més, hi ha sons, imatges i animacions.
-A més de tenir aplicacions educatives i lúdiques, la interacció amb els ordinadors en té de socials i comercials.
-La clau d'un sistema interactiu és la "interfície", el conjunt de grafismes i d'opcions que fan possible el diàleg entre la persona i l'ordinador.
Benvinguts al bloc Què fem a Educació Infantil?, i és precisament això, el que tot visitant d'aquest bloc podrà esbrinar amb una mica de curiositat. En aquest bloc es mostrara tots els treballs que es vagin realitzant al llarg del curs en les diferents assignatures que anem cursant per compartir-ho amb alumnes. Aquest bloc no serà nomès una eina de consulta pels professors o una manera de posar-nos nota, també seran els nostre apunts i una manera de veure la nostra progressió. Poder veure al llarg del curs com cada vegada estem més aprop de ser més mestres.